Prossimo gedenkobjecten | ons verhaal

Prossimo is een merk van FamilyCards. Sinds 1939 is FamilyCards specialist in kwalitatief hoogwaardig rouw-, zakelijk- en familiedrukwerk. Aandacht, vakmanschap en oog voor detail staan bij ons hoog in het vaandel. Inmiddels zijn wij met onze organisatie gevestigd in Zwijndrecht en uitgegroeid tot een (inter)nationale speler. 

Naast het rouwdrukwerk en complementaire producten voor de uitvaartbranche hebben wij met de Prossimo-collectie een uitbreiding gevonden in een luxe urnenlijn met bijpassende accessoires van Italiaans design. Deze collectie past volledig binnen ons streven om zorg en aandacht te besteden aan het laatste afscheid van een dierbare. Wij zijn bijzonder trots op de unieke samenwerking met het 
Italiaanse ambachtelijke bedrijf waarmee we deze mooie, stijlvolle gedenkobjecten ontwikkelen. 

Respect voor het milieu

FSC gecertificeerd hout en edelfineer zijn de basismaterialen voor de urnen en accessoires uit de Prossimo-collectie. FSC staat voor Forest Stewardship Council of Raad voor Duurzaam Bosbeheer. Door de keuze voor duurzame, natuurlijke materialen respecteren we het milieu. 

Handgemaakte urnen uit Italië

De luxe urnen en accessoires van Prossimo worden handgemaakt en zijn dus unieke exemplaren. Door het zaag- en snijwerk, het verlijmen en het lakken worden de producten van de Prossimo-collectie op ambachtelijke wijze gerealiseerd. 

Hoogwaardige afwerking

Het aanbrengen van vijf lagen vernis en het schuren tussen elke laag geven de Prossimo-producten een verfijnd en glanzend spiegeleffect.